Volledig overzicht cursussen: www.eb-fotocursussen.nl

 

Herfstfoto-ochtend in de Heemtuin.

Op zaterdag 26 oktober kunnen fotografieliefhebbers terecht in de Heemtuin om van alles te leren over herfstfotografie.

Onder leiding van beroepsfotografen Edwin Brosens en Leoreta Vezaj ga je aan de slag en fotografeer je bessen, een herfstlandschap en bladeren in herfstkleur.
Je leert te spelen met compositie, tegenlicht en scherptediepte om het perfecte plaatje te maken.

De activiteit begint om 09.00 uur en duurt tot 11.00 uur. Inloop is vanaf 08.45 uur.

Voor aanmelden of vragen kunt u mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
De kosten voor deze ochtend bedragen € 25 per persoon. Dit is inclusief toegang tot de Heemtuin en koffie of thee. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 8 met een maximum van 15 deelnemers, zodat iedereen voldoende begeleiding kan krijgen.

In principe kan met elke camera goede herfstfoto’s worden gemaakt. Handig is als je met je camera dicht bij je onderwerp kunt komen.
Een systeemcamera of spiegelreflexcamera met standaard kitlens is al prima.
Voor echte dichtbij-opnamen kun je een voorzetlens aanschaffen. Deze schroef je voor op je cameralens.
Zie : https://www.kamera-express.nl/…/objectief-a…/lens-converter… of https://www.kortingcamera.nl/lens-filter/lens-filter-close

Een statief of eenbeenstatief kan nuttig zijn bij wat donkerder weer of als je exact je compositie wilt bepalen.
Als je vanaf een laag standpunt wilt fotograferen, breng dan een vuilniszak mee om op te knielen.

  

Workshop Macrofotografie als kunst

Edwin Brosens en Leoreta Vezaj

Locatie: Oude Buisse Heide

zondag 27 Oktober 10:00 - 12:00

Inlichtingen en inschrijvingen Edwin Brosens

Prijs p.p € 30,--

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  M. 06-14127643

Edwin Brosens en Leoreta Vezaj, twee ervaren professionele fotografen, leren je tijdens deze workshop om de wereld van “Macrofotografie als kunst” te ontdekken. Dieper uitleg word gegeven over compositie, je camera instellingen en welke andere criteria belangrijk zijn om creatieve foto's te maken.

Hoe Macrofotografie tot kunstfotografie creeëren kom je te weten in De juiste belichting, en scherpstelling zijn bepalend voor creatieve foto's. Verschillende technieken komen hierbij aan bod. Breng je digitiale spiegelreflexcamera of systeemcamera mee.

 

 

Cursus Macrofotografie als kunst

Edwin Brosens en Leoreta Vezaj

Arboretum Kalmthout

 

woensdag 9 oktober 2019 van 19 uur tot 21 uur

woensdag 16 oktober 2019 van 19 uur tot 21 uur

Inlichtingen en inschrijvingen bij Edwin Brosens

Prijs p.p € 75,00 incl inkomen tuin, koffie / thee en frisdrank

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. M. +31(0)6-14127643

Wat is er nodig om de wereld van Macrofotografie als kunst te leren kennen? Ontdek het in deze cursus!


   

©Edwin Brosens & Leoreta Vezaj

Edwin Brosens en Leoreta Vezaj, twee ervaren professionele fotografen, leren je tijdens deze cursus om de wereld van “Macrofotografie als kunst” te ontdekken. In het eerste gedeelte (theorie) krijg je uitleg over Macrofotografie als kunst. Aan de hand van gepresenteerde foto's wordt dieper uitleg gegeven over compositie, je camera instellingen en welke andere criteria belangrijk zijn om creatieve foto's te maken. Van belang hierbij is dat je je eigen camera bij hebt zodanig dat je je eigen camera voldoende leert kennen. Je krijgt documentatie op papier zodat je goed voorbereid bent op de praktijkgedeelte.

Hoe Macrofotografie tot kunstfotografie creeëren kom je te weten in het praktijkgedeelte op de tweede dag. In de arboretumtuin gaan we op zoek naar geschikte onderwerpen voor deze vorm van fotografie. De juiste belichting, en scherpstelling zijn bepalend voor creatieve foto's. Verschillende technieken komen hierbij aan bod. Breng je digitiale spiegelreflexcamera of systeemcamera mee.

Omdat we het maximum deelnemers beperken tot 14 heeft elke fotograaf max. 7 deelnemers zodat persoonlijke begeleiding en aandacht mogelijk is.

Na de cursus worden twee foto's gekozen en door beide fotografen beoordeeld en besproken. 

Voor deze cursus schrijf je rechtstreeks in bij de fotograaf : EDWIN BROSENS www.eb-fotocursussen.nl Je ontvangt bevestiging en betalingsmodaliteiten van hem. In Arboretum Kalmthout kan je voor deze cursus niet inschrijven. Er is geen korting voor jaarkaarthouders gezien de cursus niet door Arboretum wordt georganiseerd. 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. M. +31(0)6-14127643

 

Workshop Herfst fotografie

Arboretumkalmthout.be

25 Oktober 2019 13:00-15:00

P.p € 30,-- excl. inkomen tuin

De herfst is een mooie periode waarin vele kleuren aanwezig zijn. Fotografen Edwin Brosens & Leoreta Vezaj nemen je mee in deze kleurrijke wereld. Hoe deze op een creatieve wijze in beeld te brengen. Onderwerpen zoals compositie, camera-instellingen, witbalans en gebruik van licht komen aan bod. Voor deze workshop moet je in bezit zijn van een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera.

Workshop fotografie

door Edwin Brosens & Leoreta Vezaj

 

Plantentuinmeise.be

 

Duur: twee uur

Zondag 20 Oktober   10:00 – 12:00

Zondag  10 November 10:00 – 12:00

 

 

Betere foto's maken met praktische tips over fotografie, compositie en gebruik camera. Om goede en andere foto's te krijgen moet je kennis krijgen in de basis technieken van de fotografie. Alles draait om de unieke compositie. Dit alles gaan we op een creatieve manier in praktijk brengen.

Beroepsfotografen Edwin Brosens en Leoreta Vezaj gaan je tijdens deze fotoworkshop anders leren kijken, waardoor je een eigen stijl gaat ontwikkelen.

Praktisch:

Voor deze workshop moet je in bezit zijn van een spiegel reflexcamera of systeemcamera

Duur: twee uur praktijk

Prijs p.p € 30,-- excl. inkomen tuin

Max. 15 personen 

Informatie en aanmeldingen:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mob. +31(0)6-14127643

 

 

Themabijeenkomsten: Fotograferen in de Heemtuin.

 

Themabijeenkomsten: Fotograferen in de Heemtuin.
Voor bezitters van een digitale camera, die meer uit hun dure investering willen halen. Vaak wordt een dure spiegelreflexcamera of systeemcamera aangeschaft maar worden de creatieve mogelijkheden van dergelijke camera’s niet benut. Je blijft jarenlang op de automatische stand fotograferen. Dat levert over het algemeen mooie plaatjes op, maar er is meer mogelijk, veel meer.

Beroepsfotografen Edwin Brosens en Leoreta Vezaj nemen je bij de hand om flinke stappen te zetten in het creatief gebruik van je camera.
Tijdens de eerste bijeenkomst wordt je getoond hoe je, door zelf je scherpte, sluitertijd, diafragma of ISO-waarde in te stellen, zelf kunt bepalen hoe je je onderwerp uitlicht. Wil je het strak en scherp of mag er ook bewegingsonscherpte zijn? En moet alles scherp of juist alleen dat ene deel van je onderwerp? En hoe maak je een mooie sfeeropname tegen de zon in?

Naast de technische instellingen leer je ook hoe aandacht te besteden aan compositie. Je leert om goed naar je onderwerp en wat erom heen is, te kijken. Waar plaats je je onderwerp om een zo krachtig mogelijk beeld te krijgen. En hoe maak je gebruik van lijnen, ritme en licht en schaduw in je beeld.

Tijdens de tweede bijeenkomst ga je zelf aan de slag in de Heemtuin om het geleerde toe te passen en zelf te experimenteren met sluitertijd, diafragma, ISO-waarde en scherpstellen. Door de compositieregels toe te passen oefen je in het maken van aantrekkelijke landschapsplaatjes en dichtbij-opnamen.

Data van de bijeenkomsten :

Nieuwe datums komen binnenkort


Voor aanmelding of meer informatie kun je mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..